Geri Dönüşüm Atölye Çalışması Danışmanlık Hizmeti Alımı

Geri Dönüşüm Atölye Çalışması Danışmanlık Hizmeti Alımı

REF: 2019ISTCCGDA

Hayata Destek Derneği doğa ya da insan eliyle meydana gelen afetlerden etkilenmiş toplulukların temel hak ve ihtiyaçlarına erişimlerini sağlamak amacı ile kurulmuş bir insani yardım kuruluşudur. Bu kapsamda hayata destek olurken insanlık, ayrım gözetmeme, tarafsızlık, bağımsızlık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını şekillendirmektedir.

Acil Yardım: Hayata Destek, insani krizler sonrası, afetlerden etkilenen topluluklara ayni ve nakdi yardım sunarak acil yardım operasyonları yürütmektedir. Bu kapsamda gıda ve gıda dışı temel ihtiyaçların karşılanması, nakit yardımı yapılması, barınma koşullarının iyileştirilmesi yanı sıra su, sanitasyon ve hijyen ihtiyaçlarına cevap verilmesi hedeflenmektedir.

Mülteci Destek: Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin temel hak ve ihtiyaçlarına erişiminin sağlanması amaçlanmaktadır. Mültecilere yönelik toplum temelli koruma çalışmalarının yürütüldüğü toplum merkezlerinde bireyin güçlendirilmesi ve sosyal uyuma katkı amaçlanırken bireysel koruma faaliyetlerinde mültecilere temel hak ve hizmetlere erişimlerinde birebir destek ve bilgilendirme hizmeti verilmektedir. Mülteci nüfusun ihtiyaçlarına uzun erimli ve kalıcı çözüm üretebilme amacıyla hayata geçirilen geçim kaynağını destekleme projeleri kapsamındaysa mesleki kurslar, istihdama katkı ve çalışma izni edinme sürecinde destek sağlama gibi faaliyetler yürütülmektedir.

Mevsimlik Tarımda Çocuk Koruma: Türkiye’de çocuk işçiliği sorunuyla mücadele kapsamında, çalışan ve çalışma riski altındaki çocuklara destek için faaliyet yürütülür. En ağır iş alanlarından biri olan mevsimlik tarım sahalarındaki çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi, aile ve işverenlerin çocuk işçiliğinin zararları konusunda farkındalıklarının artırılması öncelikli hedeflerdir. Yanı sıra çocukların çocuk olma haklarına sahip çıkmak, okullaşmaya artırmak da çalışmaların ayrılmaz bir parçasıdır.

Sivil Toplumda Kapasite Geliştirme: Etkin bir insani yardım ve afetle mücadele stratejisi yürütebilmek için bir bütün olarak sivil toplumun güçlendirilmesi çalışmalarına katkı sunulur. Bu çalışmalarda sivil toplum kuruluşları arasında etkin koordinasyon ağları oluşturarak kolektif bir zeminde bilgi akışına, uzmanlık ve kaynak paylaşımına; iletişim ve koordinasyon kapasitelerinin geliştirilmesine öncelik verilmektedir.

 

Atölye İçeriği  

 

İklim krizinin küresel bir sorun olduğunun kabul edildiği bu günlerde, okullarda da geri dönüşüm gündem olmaktadır. İklim krizi ırk, din, dil, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insanlığı etkileyen ortak bir sorundur. Bu ortak sorundan yola çıkarak, etkinlik içeriği ile amaçlanan farklı kültürden gelen ancak aynı okula giden çocuklara ortak bir paylaşım alanı yaratmaktır. Etkinliğin içeriği, çocuklara yerinde ayrıştırma kültürünü öğretmek, öğrendiklerini ebeveynlerine ve diğer kardeşlerine öğretmelerini sağlamaktır. Atölye sonunda çocukların, geri dönüşümle alakalı temel bilgilere sahip olması hedeflenmektedir.

 

Pozisyon: Danışman
Program: Mülteci Destek Programı – İstanbul Hayata Destek Evi
Yönetici: İstanbul Hayata Destek Evi Yöneticisi
Katılımcılar: 7-14 yaş arası çocuklar
Sözleşme Süresi: İmza tarihinden itibaren 1 ay
Çalışma Süresi: Kasım ayı içerisinde okullarda yapılacak etkinlikler öncesinde etkinliğe destek olacak çalışanlara geri dönüşüm farkındalık eğitimi yapılmalıdır.Aralık ayı içinde; 2 hafta boyunca haftada iki gün okullarda uygulanmalıdır. Atölyeler tercihen Salı ve Perşembe günleri sabah ve öğle saatleri olmak üzere 2 ayrı grup şeklinde maksimum 30 çocukla gerçekleştirilmelidir.
Çalışma Yeri: Küçükçekmece
Genel Sorumluluklar: Mülteci Destek Programı Hayata Destek Evi’nde yürütülen psiko-sosyal destek & sosyal uyum çalışmaları kapsamında okullarda uygulanması planlanan geri dönüşüm atölyesiyle, farklı yaş gruplarından Türkiyeli ve Suriyeli çocukların sanatsal becerilerini geliştirerek geri dönüşüm konusundaki farkındalığını arttırmak amaçlamaktadır.

 

Nitelikler

 

  • Üniversitlerin sanat ile ilgili bölümünden mezunu
  • Sivil toplum alanında deneyimi olan (sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışma, dernek üyesi olma vb.)
  • Geri dönüşüm konusunda sanat perspektifinden atölye çalışma deneyimi olan
  • Farklı grup çocuklarla grup çalışması yapmaya yatkın
  • Hassas gruplarla (özellikle mültecilerle) çalışma deneyimi olan
  • Atölye içeriği hakkında yönergelerin ve  geri dönüşüm hakkındaki bilgilerin yer aldığı kaynak sağlamak

 

Şartlar ve Koşullar

 

  • Kurum başvurularında kurumu tanıtıcı bir metin, kurum tarafından bu danışmanlık hizmeti için önerilecek çalışanın özgeçmişi (CV) ve teklif mektubu gönderilmelidir.
  • Bireysel başvurularda özgeçmiş (CV) ile birlikte teklif mektubu gönderilmelidir.
  • Teklif, yukarıda da belirtilen şu iş kalemlerini kapsayacak şekilde günlük net olarak TL bazında verilecektir:

– Atölye içeriği hakkında yönergelerin ve geri dönüşüm hakkındaki bilgilerin yer aldığı 60 adet kitap

– Hayata Destek Derneği çalışanlarına yapılacak geri dönüşüm farkındalık eğitimi

– Aralık ayında, 2 hafta boyunca, haftada 2 gün (sabah ve öğle olarak iki ayrı grup, maksimum 30 çocuk) olacak şekilde düzenlenecek eğitimler

  • Teklife KDV dahildir/dahil değildir notu eklenmelidir.
  • Varsa konaklama ve seyahat bedelleri teklif edilecek tutara dahil edilmelidir ve teklifte dahil olmasına ilişkin not düşülmelidir.
  • Başvuracak aday ya da kurumlardan, verecekleri hizmet karşılığında ödeme alabilmeleri için kendi adlarına serbest meslek makbuzu ya da fatura kesmeleri beklenmektedir. Bu şartı sağlayamayan adayların başvuruları dikkate alınmayacaktır. Teklif mektubunda bu husus mutlaka belirtilmelidir.

Yukarıda belirtilen hususlarla uyumlu bir şekilde hazırlanan başvuru dökümanlarının 20.11.2019 tarihine kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir. Belirtilen bu süreden sonra gönderilen teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

  • İhale/satın alım stratejimizin geliştirilmesi adına başvuru esnasında bu ilanı nerede  gördüğünüzü  e-postanızda belirtmenizi rica ederiz.

Leave a Comment