Sabancı Ailesi “Bu topraklardan kazandıklarımızı bu toprakların insanları ile paylaşmak” ilkesini benimseyerek, bundan tam 47 yıl önce Sabancı Vakfı’nı kurdu ve bu ülkenin insanlarının hayatında fark yaratarak, toplumsal gelişmeye katkı sağlamak amacıyla yola çıktı. Toplumsal gelişmede en etkili yöntemleri Türkiye’ye taşımak isteyen Vakıf Türkiye’de ayrımcılığa maruz kalan kadın, genç ve engellilere yönelik projeler yürüten sivil toplum kuruluşlarını desteklemek üzere Hibe Programları’nı hayata geçirdi. 2007 yılında başlayan Hibe Programları kapsamında bugüne kadar toplamda 28 milyon TL’yiaşkın hibe ile desteklenen 173 proje, 76 ilde çalışmalar yaptı ve yaklaşık 223 bin kişinin hayatında dönüşümü başlattı.
Hibe Programları’nın 10. yılında Sabancı Vakfı bugüne kadar yürüttüğü çalışmaları değerlendirmek ve Türkiye’deki ihtiyaçlara uygun hale getirmek amacıyla farklı sektörlerden uzmanlarla bir strateji çalışması yürüttü. Bu çalışmanın sonucunda Vakıf kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata katılımlarında maruz kaldıkları ayrımcılıkla mücadele için en önemli alanlardan birinin “eğitim” olması gerektiğine karar verdi. Böylece eğitim ana başlığı altında yürütülen projeler sayesinde hibe desteğinin daha odaklı hale gelmesi, sorunlara daha kalıcı çözüm üretilmesi ve yaratılan etkinin sürdürülebilir kılınması amaçlandı.Proje Ortakları
Hibe Programı kapsamında yalnızca ortaklıkları bulunan projelere destek verilecektir.
Bir projenin birden fazla ortağı olmasında herhangi bir sakınca yoktur.
Uluslararası kuruluşlar, Türkiye’de yerleşik olmayan sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, vakıf ve derneklerin iktisadi işletmeleri, özel şirketler, ticaret ve sanayi odaları, okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile bu kuruluşların birimleri/müdürlükleri/şubeleri/vakıfları, vb. başvuru yapmaya uygun kurumlar olmadıkları için Hibe Programı’ndan doğrudan yararlanamazlar. Ancak Hibe Programı kapsamında bir projenin ortağı olarak yer alabilirler.
Başvuru yapmaya uygun olan kurumların hem kendi projeleri ile başvuruda bulunması, hem başka kurumların proje ortağı olması herhangi bir sakınca oluşturmaz.
Ortaklık ilişkisinde aranan bazı özellikler aşağıdaki gibidir:
- Ortakların projenin uygulanmasında önemli rollerinin olması
- Ortakların proje kapsamındaki görev tanımlarını bilmeleri ve görevlerini yerine getirmeleri Ortakların Sabancı Vakfı ile yapılacak görüşmelere aktif katılım sağlamaları
- Yürütücü kurumun, ortaklarını belirli aralıklarla projedeki gelişmeler hakkında bilgilendirmesi
- Yürütücü kurumun, proje değişiklikleri konusunda ortakların görüşlerini alması
Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında yalnızca ortaklıkları bulunan projelere destek verilmesinin amaçlarından biri farklı kurumların işbirliğini teşvik etmektir. Bu nedenle projeye dahil olan her kurumun kendi tüzel kişiliği olması beklenmektedir. Aynı tüzel kişiliği paylaşan farklı şube, birim ya da fakülteler aynı projede başvuran ve ortak olarak yer alamazlar. Ancak birlikte çalışmalarında sakınca yoktur.Başvuru Formunun Gönderilmesi
Online Proje Başvuru Formundaki tüm bölümleri tamamladığınızdan ve Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı’nı sisteme yüklediğinizden emin olduktan sonra sayfanın üst kısmında yer alan “Kontrol Et & Yolla” butonuna tıklamanız gerekir.
Bütün bu işlemlerin sonunda proje başvurunuzun tamamlandığına dair ekran karşınıza çıkacak ve formunuz elektronik olarak Sabancı Vakfı’na ulaşacaktır.
Online başvuru sistemi 10 Şubat 2021 saat 17.00’de otomatik olarak kapanacağından bu tarihten sonra sisteme girmeniz ve başvurunuzu iletmeniz mümkün olmayacaktır.
Proje Başvuru Formu’nun ya da Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı’nın çıktısını alarak Sabancı Vakfı’na iletmeniz gerekmez. Yalnızca ön elemeyi geçen kurumlardan 5.2’de belirtilen belgeleri posta/kargo yolu ile iletmeleri beklenmektedir.
Kurumun En Üst Düzey Yetkili Organının Proje Başvuru Kararı’nı sisteme yüklemekte sorun yaşayan kurumlar [email protected] adresine sorunlarını ileterek teknik destek alabilirler. Başvuru sistemi 10 Şubat 2021 saat 17.00’de kapanacağından, kurumların teknik destek almak ve sisteme yükleme yapabilmek için son başvuru tarihinden en geç bir gün önce sorunları ile ilgili iletişime geçmeleri önerilmektedir.The above is a summary of the original procurement notice.Additional information and documents are available for download from the original procurement notice page.
Timeline
- Grant announced on4 Jan 2021
- Deadline10 Feb 2021
- To start the online project application process, you must first have a project code. To receive your project code , simply fill out the form on the Registration page.
- You can login to the Online Project Application System whenever you want, thanks to your “project code” that will be sent to the e-mail address you have registered and the “password” you have created .
Contacts
- Contact Information
- [email protected]
- please indicate in your email where (vacanciesinturkey.com) you saw this grant notice